|
Strona główna
| Najnowsze wątki
| Kto jest teraz na stronie?
| Zarejestruj się!
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum » Pokaż wszystkie fora » Forum: Porady do wykonywania zdjęć » Wątek: Kolorymetr - kalibrator |
Status Wątku: Normalny Liczba postów w tym wątku: 9 |
[Dodaj do Ulubionych] [Obserwuj ten wątek] [Rozpocznij nowy wątek] |
Autor |
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyłączył się : 2008-06-05 Postów: 119 Status: Offline |
Witajcie. Co jakis czas przychodzi mi do głowy w końcu zainwestować w niedrogi ale działający kalibratorek. Mam monitor NEC MultriSync P221W. Wszelkie sugestie do kilku stówek z praktycznym poparciem mile widziane. Pozdr. Marek. |
||
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyłączył się : 2008-06-05 Postów: 119 Status: Offline |
Kupiłem na rympał SPYDER 4PRO na stronie producenta 630 pln z dostawą. W Polsce sa jakieś trudności.. Czekam i zobaczymy co z tego wyniknie. |
|||
|
adasko
Cos juz tam naskrobal... ![]() ![]() ![]() Od : 2008-02-26 Postów: 40 Status: Offline |
posiadam i jestem bardzo zadowolny, nie pozalujesz zakupu. |
||
|
Anonim (konto usunięte)
|
Marek, napisz też o swoich wrażeniach. |
||
|
|
|||
|
Skalibrowałem. Zmienił całkiem niemało. Ocieplił wyświetlanie, czyli miałem zbyt zimny ekran i dlatego podkręcałem barwy do wydruku a na drukarce było szaleństwo w różach i czerwieniach. Teraz muszę potestować obróbkę w stosunku do wydruku. Jednak działa, szkoda że tyle kasy 630 pln jednak to kawał grosza. |
|||||
|
RadekKw
Poczatkujacy
|
Skalibrowałem swój monitor (IIYAMA ProLite XB2780HSU) po prostu porównując wydruki z fotolabu z ekranem. Jestem zadowolony z rezultatów. Z chęcią spróbowałbym profesjonalnego narzędzia do kalibracji, niestety ceny jak dla mnie są zaporowe. Najlepiej byłoby pożyczać taki sprzęt. ---------------------------------------- FOTOGRAFIA ?LUBNA http://radoslawkwiatkowski.pl |
||
|
![]() Aktywny ![]() ![]() ![]() ![]() Przyłączył się : 2009-11-07 Postów: 55 Status: Offline |
Ja się zrujnowałem na spektrofotometr ColorMunki Photo. Monitor( Eizo S2243W) skalibrował błyskawicznie ale nie miałem dużych zmian. Więcej sobie obiecuję po kalibracji drukarki ( Epson R2000 ) do poszczególnych papierów bo tutaj nieraz wychodzą niezłe jaja. Szczególnie szkoda czasu i mediów przy dużych formatach. O postępach nie omieszkam napisać !!! |
||
|
![]() Aktywny ![]() ![]() ![]() ![]() Przyłączył się : 2009-11-07 Postów: 55 Status: Offline |
Pierwsze drukowanie po kalibracji drukarki do papieru i jest to o co mi chodziło.Według mnie jest identycznie jak na monitorze. Jestem bardzo zadowolony !!! ![]() |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do druku] [Rozpocznij nowy wątek] |